Wednesday, July 6

repair rambut yawww !

Date/Day : 2nd July 2011 (Saturday)
Venue: Yun Nam BP Mall

sabtu ritu aku p wat appointment ngn yun nam tuk wat 1st hair treatment iaitu scalp treatment n herbal treatment. syokkkk gle weyh. 1st treatment tak yah bayar bape2, ni khas tuk customer baru. sooo aku try lorr. hah ! consultant aku RINKO NG. tau x, consultant aku tuh adalah kawan satu skolah rendah aku dulu. wee~ agak terkejut gakk lorr. die igt aku, tp aku agak2 lupaa nama die, tp agak familiar laaa. hehehe die panggil aku NOOR AINI bru aku igt ! hahaha die dulu pernah satu bas ngn aku gakk. soo agak lme laaa ktorg berborak2 smpy lupa tujuan aku ke sana. hahah !

1st thing die tye dulu pe mslah rmbut yg aku alami skunk ni. hurmm mslh rmbut aku adelah nmpak kusam n kering. after dat die usha dulu rmbut aku smbil wat urutan. wow agak best wooo die urut. pastu die scan keadaan rmbut aku, eeeeeuwwww agak geli aku tgk cozz rupanyee liang2 rmbut aku tersumbat ! (mesti korg geli an dgr? pedulik ape aku :P) then rinko bwk aku p cuci rmbut bagai smbil wat scalp treatment nk ilangkan liang2 rmbut yg tersumbat tuh. yeay ! dah bersih daaa. rse ringan je pale. then die wat herbal treatment lak selama 30 min. agak busuk ehh herba tuh. tp ble die taruk kat kepala, sejuuuuk je tau. pastu cuci pale sehingga bersih dgn shampoo n conditioner yun nam.

sooo, kalo aku nk rmbut aku makin sehat, aku kne tiap2 mggu dtg yun nam wat hair treatment sehingga jangka masa treatment aku settle. treatment seterusnyee yg perlu aku buat ialah 2x scalp treatment, 5 herbal treatment, 2 essence treatment + shampoo n conditioner. utk penjagaan sendiri kat umah lak, dorg bg secara percuma shampoo, conditioner n hair lotion yun nam yg berharga RM100. hurmm treatment aku sume berharga RM1288. best tak harga nye?? nak cantek nk sehat punye rambut, takpe aku korban kan cket duit pon xpe. alahaaai sebenarnyee aku byr secara installment jeee hehehe ! :)

No comments:

Post a Comment