Sunday, July 3

Journey to the center of Melaka PART II


Day 2

hurmmm sye bangun dlm kul 9 lebey. after bathing sume sye p sarapan kat ruang tamu guest house uh sensorg ngn foreigner sume. ouh ya sye lupa nk gtau ! staff2 kat L'ARMADA guest house tuh sume foreigner ehh. soo i need to speak in english. ouh yeay babyy ! hehehe. dorg sume sgt ramah ehh, jumpe jek, "hey morning beauty!" wow ! sye terasa sgt awesome like in heaven. wee~ dlm kul 11.30 pg cmtuh ktorg sume siap2 nk kuo lunch n check out daa. even satu mlm je kat guest house tuh sye sgt happy dpt kenal2 ngn foreigner sume tuh ! nnt senang laa dh tau nk lepak mne if pegi melaka shopping2 nnt. hehehe.

first, kami pegi mahkota parade for lunchiee hours ! tau x sye lunch ape? hekhekhek sye lunch meatball spaghetti bolognise pizza hut yawww ! dorg lak ofcoz mkn pizza laaa. alahaai nk tiru gaya western la tuh eh ! huhuhu pedulik ape sye an an.












then kami p jenjalan shopping lorr kat mahkota parade tuh. 1st thing yg saya cari kat sne adelah jam casio silver n emas. FINALLY ! jumpe gakk kat sne. kat batu pahat jgn harap laa dpt cari. harga die ponn oke laaa. hehehe. dapat gakk saya cari benda yg saya nakk selama ni. smpay kwn saya si aja tuh ponn terikut2 nak jam cmtuh gakk. wee~ xpelaa, asalkan die happy an. huhuhu. then dh penat berjalan shopping sne sni padini laa voir laaa pdi laa vincci laa mng laaa (hey! sume ade less smpy 70% ehh time tuh, saya kasi sapu sume tau ! ), kami pon p lepak kat rooftop mahkota kat Nadeje Cafe, tea n cake time !




ye ! kat Nadeje Cafe saya order choc cheese cake n orange yakult seperti bese !
dan yg laen2 order banana choc, strawberry cake, moist choc cake.
ape2, sharing is caring, ktorg berkongsi ! hurmm paling sedap ofcoz moist choc cake yawww





after that, ktorg terus gerak ke mahkota medic centre.
p melawat kwn ktorg, CK kat sne.




nilaa CK ! (sakit2 ponn makan fish n chips gitu taww !)
die kne hantar masuk sne coz kne wat pembedahan paru2 atas sbb paru2 berlubang.
cian dieeee. xdpt join shopping ngn ktorg. hekhekhek!

activity mlm ktorg lak adalahh jenjalan kat jonker walk street luuu sbelum blekk bp. even sekejap je journey kami, kami still happy ! shopping, maen bowling, maen pool sume ! terasa sgt awesome detik2 sume tuh. korg2, saya nak agy~~~~






dlm kul 9 lebeyy ktorg terus shoot balek batu pahat daa.
waaaa byk nyeee brg ktorg bwk blekkk.

hurmmm dannn ini laaa brg2 shopping saya !



hahaha sah aku ni kaki shopping ble duit melambak2.
dh xde duit bru nak reti diam. hehehe

oke laaa, smpy sni jee laa journey aku :)


No comments:

Post a Comment