Sunday, May 1

Universiti Industri Selangor





ade tak sape2 nak masuk unisel?? tee hee.
bkn laa aku nak promote unisel kat cni, cume unisel meninggalkan kesan yg sgt mendalam untuk aku. mcm2 kenangan ade weyhh. SUMPAH AKU RINDU KEHIDUPAN KAT UNISEL. even mcm2 mslh kat unisel aku dh tempuh, ade yg wat aku sakit ati, menyampah, geram, rse nak bakar jek unisel, tapi UNISEL TETAP ROXX !!!!!! serius, dh abes study ni baru laa aku terasa bahang rindu nyeee. mcm2 ragam manusia yg aku dh kenal. 7 semester aku harungi, 7 semester aku dpat mcm2 jenis kawan, 7 semester aku timba pengalaman JPAM & PKKU, 7 semester aku kenal ert kehidupan dan macam2 laa. hurmmm unisel dah de byk perubahan dan kemajuan weyh. serius, aku suka weyhh!!!!


ni laa keadaan unisel pd waktu siang. Hostel & Library.
pot paling lama aku stay kat unisel ni adelah hostel. pot yg selalu aku study mse final adelah kat library unisel laaa. aku selalu p library study ngn ulin mase final. huhuhhu. sweet an? :P



yg ni lak kemudahan BARU kat unisel. selama ni kat unisel hanya ade ATM machine bank islam jek. but NOW ade RHB n Maybank yaww. atm machine maybank ade dua. satu kat pusat pelajar, satu agy dlm library. hurmmm agak geram gakk laaa, aku dh abes study baru laa nak ade kemudahan baru ni. GERAM GERAM! but gudjob UNISEL :)





gambar kat atas ni keadaan unisel pd waktu malam. cantikk kan? serius aku suka suasana malam kat unisel. nyaman jek ngn angin sepoi2 bahasa. tenang jek. pd waktu mlm laa ramai student lepaking sane sni. termasuk laa aku n ulin. asek berdating jek setiap kali dh malam. hehe. kuo makan same2. then lepak2 ngn dak2 mawar 5 or lantoww larr. sgt2 rinduu. kalo malas nk kuo tuh, kdg2 lepak kat hostel jek ngn housemate2. maen badminton, skipping same2. sumpah aku rindukan korang ! hey, u know what, dr unisel jek ktorg leyh nmpak Genting Highlands tau. xcaya tgk gambar #4 kat ats tuh. xdpt pegi selalu, dapat tgk dr jauh selalu pon okeyh jek. hehehe. heyyy byknyee kenangan kat unisel. di unisel laa, aku kenal erti hidup, erti persahabatan, erti percintaan dan mcm2 laa. kat unisel, mcm2 aku join.


Siswa Siswi Pertahanan Awam (SISPA)
aku dh join benda ni dr aku mula2 masuk sem agy. dr 1st Cadet smpy laaa SISPA.
pengalaman yg aku xkan lupa. panjat gunung, kena mandi lumpur, rendam dlm sungai ngn kasut boot n berbaju lengkap, camping, PWTC exhibition, nite walk dalam hutan tebal, kne ragging mkn roti kulat, makan katak bakar, kawad kaki, pertolongan cemas, simulasi, etc.
SANGAT AWESOME !!!



Persatuan Kebudayaan & Kesenian UNISEL (PKKU)
aku start join benda ni mase aku tahun ke2. aku baru tau ade PKKU pon dr mbe kelas aku, sofi.
serius sebelum ni aku xtau pon. dh laa aku ni mmg minat seni. dr tadika agy.
start tahun ke2 laa, aku makin active dlm tarian. SISPA aku dh mula jarang2. hehee.
pengalaman PKKU aku agy byk: longest dance marathon, wedding tango dance, aspirasi seni unisel, invitation performance, emcee, karnival tarian 1 Malaysia, etc. byk sgt. :)
PKKU, saya merindui awak laaaaa.



Diploma In Accountancy (DIA)
hurmmm course ni laa aku amek kat unisel selama 3 tahun.
3 tahun = 7 semester. hurmm lama kan. haisssh DIA byk mengajar aku tenang kehidupan sbg pelajar. sgt2 susah course ni weyh. turun naek aku hadapi nyeee.
akhirnyee aku berjaya menghabiskan pengajian aku tanpa ape2 kegagalan semester.
Alhamdulillah! aku berjaya. i did it man !!!!! :)

UNISEL, great job for yaaaaa !


video

3 comments:

  1. beshhnya ! :)
    tringin nk study ~

    ReplyDelete
  2. meh laa study kat unisel :)

    ReplyDelete
  3. HAHA , aien . alia p0wn xtau
    dpt mna ag , tuh p0wn if ibu abh bg ja :((
    d0a2 alia eyh :)

    ReplyDelete