Monday, December 6

15,333 menari 1 Malaysia





KAMI, ahli2 Persatuan Kebudayaan & Kesenian UNISEL
telah menjadi sebahagian drpd penari cuti-cuti 1 Malaysia yaww !
sgt2 best ! spe2 yg xjoin tuh, teramat lah rugi taw ! :P

Date/Day : 5th December 2010 (Sunday)
Time : 5.00am - 10.30am
Venue: Dataran Merdeka

Program: Karnival Pelancongan Tarian Cuti-Cuti 1 Malaysia



inilah suasana di Dataran Merdeka pd pagi smlm. sgt2 lah meriah weyh ! teruja aku. fyi, thun ni merupakan tahun kedua melakukan acara tarian sebegini & mempunyai peserta teramai iaitu seramai 15,333 org, manakala pd tahun lepas hanyalah 12,000 org sahaja. bukan itu shaja, acara sebegini telah disertai oleh peserta2 dari luar negara seperti Australia, China, Thailand & Amerika, sekaligus melayakkan semua peserta Malaysia & luar negara didaftarkan nama mereka dalam Malaysia Guiness Book of Record. waah ! termasuklah nama aku skali yek. hehe. ini merupakan kali ke 3 nama aku disenaraikan dalam Malaysia Guiness Book of Record. hee~ sgt2 best laa acara cmni, rugi tau korg sape2 yg xmoo join. hahaha ! perh, bangga teramat. see, dgn ade nye acara cmni, aku dh makin MALAS nk jejak kan kaki aku kat MOS & mne2 seangkatannye. fhm2 laa. hehehe. release tension aku pagi2 tuh.





korg igt tak sebelum ni aku ade post ttg tarian tourism malaysia tuh ?

hah, ini la acaranye. kitorg kne practice awal coz nak nmpak cantek mase msuk camera nnt. oh yek, lupa nk habaq mai kat hang. acara ni disiarkan kat tv tau, TV1 pd pukul 8.00pagi, TV3 plak pd pukul 9.00pagi. ramai sgt2 wartawan time tuh. hey, kami pon telah difokuskan kat kamera tau. kameraman tuh berlari kat kami coz PKKU sempoi especially SOFI. hehehe. teruja cameraman tuh tgk die. hehehe. sofi plak kan. hurmm selain disiarkan kat tv malaysia, tv luar negara pon wat liputan psl acara ni tau. Acara ni dpt pengiktirafan yg tersgtlah tinggi ! penonton luar negara pon join tgk, ciap amek2 gambar ktorg agy. jgn jealous. hahaha ! MALAYSIA BOLEH ! hidup 1 Malaysia ! :)

aku, Aien Samian, peserta 01609 melaporkan diri.
cewaaah ! dah cm wartawan laa plak.
hurmmm hopefully tercapai laaa :)


nak tau lebey lanjut tentang gambar or berita, tekan laa link di bwh ni :

Berita Harian
Metro Harian
Facebook

hurmm video, akan diuploadkan sebentar agy.
tggu yaaaa :)


No comments:

Post a Comment