Thursday, December 9

Nasihat untuk Wanita + komen2nye :)(:


1. Terlalu lama berdiri : Merosakkan tulang. Urat-urat sekitar kaki menjadi kembang. Liang vagina sentiasa basah.

2. Terlalu lama duduk : Merosakkan lipatan daging. Akan mudah dihinggapi penyakit tua. Tubuh badan menjadi kendur

3. Terlalu lama berjalan : Merosakkan urat. Dalam pada itu haid akan menjadi tidak teratur dan tidak menetu masanya.

4. Terlalu lama melihat : Merosakkan darah. Darah haid menjadi lebih kotor dari kebiasaan

5. Terlalu banyak tidur : Merosakkan tenaga. Menjadi pemalas. Jauh jodoh. Selalu berangan-angan. Urat-urat disekitar rahim menjadi tidak kuat. Mudah dijangkiti kemandulan.

6. Terlalu riang/gembira : Merosakkan usus. Mudah dijangkiti keputihan pada liang vagina.

7. Terlalu kerap marah : Merosakkan hati. Cepat kelihatan tua.

8. Terlalu banyak berfikir : Merosakkan limpa. Kulit muka cepat berkedut. haid tidak menentu dan dalam waktu tidur kerap mengalami sentakan kaki atau tangan. Kesihatan rahim sekitarnya mudah terjejas.

9. Terlalu banyak bersedih : Merosakkan jantung.

10. Terlalu merana : Merosakkan paru-paru.

11. Terlalu takut : Merosakkan ginjal. Apabila fungsi ginjal terjejas, boleh mengakibatkan gejala kencing manis dan lemah jantung.

12. Terlalu kerap terkejut : Merosakkan pundi hempedu. Gejala pening kepala kerapdialami. Haid menjadi tidak menentu dan pendarahan yang terkadang terlebih.

13. Terlalu banyak makan : Merosakkan pencernaan. Mudah mengalami keletihan, malas dan selalu mengantuk. Liang vagina kurang bersih(semakin banyak ‘ragam’ lauk/makanan yang dimakan, semakin terjejas kesihatan dan kebersihan liang vagina).

14. Terlalu minum minuman berais : Merosakkan otot dan lambung. Badan dan payudara menjadi lembik. Berat badan meningkat. Mudah diserang penyakit dan kelihatan awet muda.

15. Terlalu banyak masa lapang : Merosakkan fikiran.Kelapangan masa yang terlalu banyak menimbulkan berbagai khayalan dan menimbulkan berbagai penyakit jiwa, kecuali masa lapang diisi dengan aktiviti hidup yang positif.

taken from: Pak Ngah

=)


:: thanks to housemate aku, Cik Norhirul Ayin coz telah menge-tagged aku. hehehe ~

dan yg ini adalah komen2 yg telah diberikan oleh housemate2 aku yg lain, sila2 lah baca yek :) sorry housemate2 ku coz telah dijadikan tontonan ramai (ramai ke?) di sini. wee~

housemate2 ku sgt2 sengal org2 nye. tapi best ! sume2 otak byk sgt idea nak bahan org. dorg2 ni boleyh dijadikan idola raja lawak musim seterusnye. sape2 yg nk p uji bakat raja lawak tuh, jumpe laa dorg2 ni dulu oke. dorg suka membahan org. itulah kehidupan aku skunk :)No comments:

Post a Comment