Thursday, September 9

J O U R N E Y

Unisel ke Sg Buloh ke Midvalley ke KL Central ke Masjid Jamek ke Bukit Jalil ke BATU PAHAT yaWw!

Jam 2.45pm : aku n along telah bersiap untuk bergerak. kebetulan nanad ade di unisel, die offer kat aku nk hantar kami ke sg buloh. Alhamdulillah, bagus lah. bas selangor dh laa padat. huhuhuu. bese laa sume student sibuk nk balek raya kaan. Thanks nanad :)

Jam 3.50pm : aku n along smpy kat KTM sg buloh, xde laa sesak sgt org kat sne. sng dpt beli tiket. tapiiii kan dlm KTM ramai doe dlm tue, dh cm sardin daa! nk wt cmne, kne gak laa msuk, xkan nk tggu next KTM kan. takot xsmpat weyh, terpaksa tahan nafas tahan bahu sume bagai laaa. haiissshhh~

Jam 4.15pm : smpy gak Midvalley. kuo2 KTM jek, uissh semput den. hahaha. legaaaaa. mcm2 bau ade dlm KTM td. huhu. berlaga2 ktorg nek tgga Midvalley. hurmm singgah jap jek kat midvalley. nk beli bra baru, sandal baru n byr bil broadband. pusing2 ktorg melilau cri BLUE CUBE. maklum laa, dh lme xp mid, asek p OU, e@curve, Pavi n TS jek. hoho. lme tggu along beli bra. adess. aku plak tukang jge beg, mls nk masuk bwk sume beg ke JUSCO.

Jam 5. 48pm : hurmm dh nk dekat kul 6 daa. tggal 1 jam lebey jek nk buka. alang kat LG floor mid tuh, mcm2 bau menggugat kan keimanan aku tyme tuh. mcm2 aku rse nk mkn. sume ramai org, last2 beli jela Mcd. kasi tapau Quarter Pounder sudeyy. then Zoom in KL central terus!

Jam 6.15pm : KL Central ke Masjid Jamek. mampat nk beli tiket train kat masjid jamek. panjang berjela! nk nek muntah aku tgk2 org2 ramai kat stu. uiisssh, naseb tggal bpe minit jek, aku tahan jek laa, syg weyh if xpose tyme2 nk dkt buka pose daaa. kan kan kan?

Jam 7.15pm : hurmm bru smpy Bukit Jalil. semput aku! dh laa xde seat dlm Train tuh daa. nseb laa aku bwk luggage, boleyh gak aku dok atas tuh, along jek kena berdiri, sape suro bwk byk beg. hohoo. ktorg lmbt buka weyh. along dh xlarat. aku terus p kat khemah kaunter tiket cri 3 kerusi. 2 kerusi nk duduk, 1 kerusi letak mknan. ya rabbi, dh cm org kebulur daa tau. bace doa buka jek, terus ngap french fries Mcd. then ngap burger sedut coke laju2. naseb laa without ais. bkn lapo, tp semput doe. pening agy. yelaa kan, dh terbau mcm2 bauan yg sgt 'WANGIIIII' huhuh. alhamdulillah smpy jua kami :)

* weyh ade mse agy, pe agy, online laa di stu. buhsan doe. mcm2 org ade kat bkt jalil tuh. haiissshhh~

Jam 8.15pm : Our journey will end at Batu Pahat. xsabar! SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN! :)


No comments:

Post a Comment