Thursday, July 29

Abah :(

smlm abah aku telah dihantarkan ke HOSPITAL PUTERI JB oleh Hospital Pantai Batu Pahat. abah kena wat operation tuk autopsi kepala (amek selaput tissue kepala yg ade ketulan2 kecil). hurmmm takut plak dgr. kat kepala kowt..! erm..abah kuat,kan? angah doakan abah selamat sebelum & selepas operation. hopefully so. cian ibu terkontang kanting kat JB tolong uruskan abah. aku n along xdpt blek coz kami menghadapi mslh kewangan. sementara abah sakit ni, RM 100 utk dua minggu. tp aku just gunekan RM40 dua minggu shja. 1st tyme tau! if x, asek mintak kat abah duit byk kali dlm seminggu, RM200 - RM300. kali ni bru laa, aku dpt rase susahnye nk save budget. ermmm, naseb housemate2 aku sume nye reti masak. so, kami masak2 kat umah je. brg dpur kongsi beli RM20 seorg untuk seminggu. so ckup laaa. 6 org dah RM120 seminggu. mmg berbaloi laa, mcm2 dpt mkn. ikan, ayam, udang, cendawan, telur, kobis bunga, sotong bagai laa!

Abah. td ibu kol, die ckp abah dh makin kurus kering daaa, daging kurang, tulang je nmpak, kulit kering & kecut, kepala botak, muka cengkung, batuk kahak2 byk. hurmmm mesti abah seiras arwah Atuk Rahim( ayah abah) kan? hurmmm.cian ibu kne uruskan semua sorg2, restoran laa, usop sekolah laa, abah laa, insuran abah laa, bkak akaun bank bru family laa, rumah agy laa, keta laaa. ibu n usop pon kat umah mkn pe yg ade je. if ibu temankan abah kat JB, usop p sekolah sorg2. nseb laa usop tuh fhm keadaan skunk ni. aku lak kelas pack, along pon. nak blek, duit xde. budget nk beli bku. sem ni sume bku aku photostat je. cian kat abah. penat cri duit tuk kitorg. ulin de ckp, nk bg aku pinjam duit die dulu, tp aku xmau, coz die sendri pon tgh sshkan. xkn laa aku nk senangkan diri aku & tambahkan agy ssh die. xadil cmtuh. xpe laa, sme2 ssh. aku actually xsuka sshkan org dr segi duit. sume org perlukan duit, bkn aku sorg je. ermmm xpe laa, minggu depan angah blek oke, ibu. ibu ignore je oke family abah tuh. yg penting abah sihat sebelum & selepas operation nt oke. kte sme2 doakan. along ckp cm ni kat angah td dlm FB : " Aien Samian. betul la ape ibu selalu ckp 'orang luar x mcm keluarga sendiri'. mmg dah nampak pd saat ni tp keluarga sendiri pown x mcm keluarga sendri, umpama orang luar. so jgn harap sangat orang luar utk tlg kite. tolong diri sendri & keluarga sendiri even susah cmane pown." hurmm tau xpe. dissapointed gle fmily cmtuh.

nseb bf along, azuan boleyh tolong tgk2 kan abah n ibu kat JB sne. mak uda agy. :) ulin lak, kne jaga aku n along kat cni. along xbleh lebey oke. aku je, the only one! hahaha. oops! serius! hurmmm i mean, cm aritu, amek moto, ulin tolong. pegi isi minyak kat bb, ulin saing. erm...lama xjumpa die daaa, rinduuu. aku yg busy xdpt jumpa die. hurmmm. nway, thanks to both of our bf! syg kamoo laaa. ♥

Abah. Be strong oke? i'm praying hardly for ur health. Hopefully u're in a good condition before & after operation. May Allah bless u all the time. Amin~





No comments:

Post a Comment