Monday, March 8

Awesome.




BRAVO.

best. awesome. smiling. tired. sembap.
only these that could i describe it.
i really happy whole of those 3 days ago.
Journey to Mount Ledang.




05 Mac 2010.

2230 - kitorg mt2 ledang telah diarah berkumpul di depan dewan biru untuk memastikan equipment kem lengkap. tp aku p makan lak ngn along, am n pejal kat cafe. makan nasi ayam. hahahaha. coz zaidi dh settle kan sume utk kitorg. hahahha. sumpah jahat. =P

06 Mac 2010.
0030 - kitorg bertolak dr UNISEL. complete with the camp equipment. excited n cant wait...! hahahaha. i like climbing. even aku cm ad rasa xsedap ati, aku tetap nak teruskan perjuangan aku kat gunung ledang. dlm bas, aku dok belakang skali ngn am n alien. coz belakang jerh leyh wat aku tdo nyenyak tanpa sebarang gangguan. hehehe. then, aku tdo la, pe agy. =P
0530 - akhirnye tbe gak kitorg kat Gunung Ledang, Johor National Park. sampy2 jerh, masing2 mamai turun bas. hahaha. aku lah slh sorg nyew. terhuyung- hayang aku nk jejak tanah. erm. pe agy, aku pun terus amek 100 plus, minum. segar skit badan tuh. =)
aku watkan sarapan untuk group aku, Bravo. alaaa, sarapan roti sandwiches jerh. amek roti sapu tuna mayonese. kitorg diberi masa smpy 0730 jerh untk bersiap sarapan n solat.



0800 - journey kitorg bermula....! yeah! xsabar nk smpy ke puncak. group bravo aku di-guide oleh seorg budak yg sgt jiwa kacau ngn aku. hahaha nama die ZAIM. die ni ade jerh yg xpuas ati ngn aku sepanjang nek gunung tuh. mne xnyew, aku asek makin ke depan dr die. die lambat. aku xsuka. hahaha. padahal kitorg bru jerh kenal,dh kecoh. hahaha. aku sje jerh sakat die coz die comeyh, kecik jerh. hehehe. pd mase yg sme, aku risau gak ngn group aku. asek2 tye kat dorg, "bravo, ok? kalo nk rehat or injured, jerit stop tau." mne xnyew, dorg kan bru 1st tyme nek gunung. so dorg cepat pancit. asek2 kne rehat. xpe2, yg penting dorg mmpu terus kan agy.
1430 - akhirnye smpy gak kitorg 3/4 gunung iaitu tapak perkhemahan kitorg. setinggi 1100m. =) akulah the 1st yg smpy ke tapak perkhemahan dulu. punya lah suka aku. jerit sorg2 kat ctu. mne xnyew, yg len tertinggal jauh kat belakang aku. hehehhe. then, ZAIM lak smpy. pe agy, trus kitorg berdua p cri air mata air yg ad kat stu. jumpa jerh, aku terus serbu basuhkan stu badan ngn air tuh. sejuk n segar. BESH!

07 Mac 2010.
0622 - kitorg teruskan journey kitorg smpy ke puncak gunung ledang. dlm jam 0705, kitorg smpy ke puncak setinggi 275m dr tapak perkhemahan. AWESOME! sempat dpt tgk matahari terbit. aku jerit,"weyh, matahari! " terus sume serbu kat aku, amek gambar. tp aku xde dlm gambar tuh, xnmpak aku, ilang ditimbus oleh mereka2 yg xigt aku. hahahaha. mesti korg dpt bygkan kan?

0800
- turun blek tapak perkhemahan. sarapan n persiapan turun gunung.

1130 - journey turun gunung bermula! mase turun agy la laju aku. aku LARI ke bawah. bkn nyew gerak ckit. coz cre cmtuh la, kesakitan pd lutut, kurg. aku potong sume grup. hehehhe.
0230 - tbe di kaki gunung. LEPAK gilaaaa...! tapi aku tetap tersnyum. =)) Alhamdulillah ~



No comments:

Post a Comment